Uge 5

Stjernestunder

To 2-årige liger sammen:

Barn 1: ”Har du bilnøglen?”

Barn 2: ”nej”

Barn 1: ”hvorfor ikke?”

Banr 2 ”Der er corona”

Barn 1: ” Nå, det er corona”

 

Barn på 5 år: ”hvorfor hedder det en flyverdragt, når man ikke flyver i den?”

 

Barn på 3 år: min mor og far er gift, far synes at mor er sød”

Mødetider og Covid-19

I forlængelse med at de gældende restriktioner er blevet forlænget indtil udgangen af februar, har vi fortsat brug for at få børnenes mødetider hver uge. Vi skal have tiderne for den kommende uge hver torsdag senest kl.12. Ud fra hvor mange børn der kommer og hvornår de bliver hentet retter vi personalets mødetider ind, så deres timer bliver brugt optimalt.

 

Flere forældre har spurgt indtil, hvilke restriktioner og anbefalinger personalet i Bitte Bæk er underlagt, og om det gør en forskel, at I holder en fridag, når det kan lade sig gøre.

Vi skal stadig arbejde vores med læreplan, det vil sige, arbejde med at udvikle, anerkende og støtte det enkelte barn og børnegruppen i forhold til de 6 læreplanstemaer og Bitte Bæks pædagogiske grundlag. Dette skal vi gøre samtidig med at vi skal sørge for at børnene ikke bliver blandet på stuerne, at de ikke må besøge hinanden på stuerne, at de ikke må være i garderoben eller på toilettet på samme tid. Udenfor skal de være i deres egen lille indhegning i haven. En stor del af legetøjet er pakket væk, vi kan ikke holde sangleg og det har også stor påvirkning på årstidsfesterne. Vi skal endvidere vaske/rengøre legetøj én gang dagligt, afspritte dørhåndtag og kontaktflader, spritte toilettet når et barn har brugt det m.m. Børnene må kun blandes i ydertimerne, så det er lige inden vi lukker, at vi samler de få børn, der er tilbage. Én gang ugentligt skal vi, der arbejder i Bitte Bæk, testes og det skal der også være tid til og vi holder møder via Teams

Det kan være svært at nå i mål med alt det vi gerne vil med alle disse restriktioner, så mange ting er ikke som de plejer at være, men vi forsøger at gøre dagens så genkendelig som mulig for børnene.

 

Så, ja det gør en forskel når I kan hente tidligt, holde en fri dag. Tak for det. Vi ved godt, at det ikke er muligt for alle, og det er helt i orden. Vi har alle et arbejde at passe, men jo færre vi er samlet, jo færre bliver smittet, hvis smitten kommer indenfor i Bitte Bæk. Børn smitter heldigvis ikke så meget som voksne, så der er mulighed for knus, kram og at sidde på skødet, men vi voksne skal forsøge at holde 2 m afstand til hinanden igennem hele dagen. Vi er så vidt det er muligt kun tilknyttet de børn der er på vores stue, det er ikke altid muligt især ikke i ydre tiderne, men så sørger de for at vaske hænder og afspritte.

 

I forhold til legeaftaler henviser vi til Sundhedsstyrelsens anbefalinger:

”Børn · Børn skal følge de samme anbefalinger som voksne · Undgå legeaftaler med børn, som dit barn ikke plejer at lege med · Lad børn lege udenfor · Hjælp børnene med at overholde god håndhygiejne, undgå kram og tæt kontakt i længere tid”

Social samvær i en tid med COVID-19 - Sundhedsstyrelsen

Hjælp til reparation

Da vi fik lavet nyt gulv i køkkenet havde de vores branddør af, den lukker ikke helt til nu, er der en der har mulighed for at kigge på den og evt. rette den, høvle den til eller hvad der ellers skal gøres? Hvis det er en opgave for dig så kontakt lige Mads eller Lilo

Uh, det er koldt udenfor

Så husk flyverdragt, en varm trøje, gode varme vinterstøvler, hue og vanter.

Og til de mindste husk sovetøj (hue, vanter, trøje, ulddragt osv.)

Forårsfest

Fredag d.12 februar skal vi fejre Forårsfest med børnene. Personalet er i gang med at planlægge festen med udgangspunkt i de restriktioner vi skal overholde, hvilket gør at denne fest også bliver anderledes end vi er vant til. Vi har stadig ikke fundet den endelig form endnu, men det når vi frem til.

 

Festdagen starter kl. 9 og derfor skal børnene være her inden da, så vi kan komme i gang med dagens aktiviteter.

 

Under Himmelen fejrer ikke Forårsfest med udklædning (for mere info se læreplan)

 

Forårsfesten bliver fejret, hos Moder Jord, hvor børnene kan være udklædte. Børnenes udklædning skal være inden for det klassiske eventyrlige univers så som:

blomster, bier, fugle, havfruer, prinser, prinsesser, hvalrosser, østers, sommerfugle, sne, is, sol, måne, konger, dronninger, riddere, drager, edderkopper, snegle, mus, ræve, bjørne, kaniner........

 ”Ugens familie”

Vi har fået mange tilkendegivelser på at ”ugens familie” er en god ide, men indtil videre er der kun én familie der har skrevet. Tak til Verena, Paul og Fabian for det fine opslag.

 

Vi vil gerne at det bliver ugens familie og ikke månedens familie, så tag et familiebillede eller to og skriv lidt om jer selv. I kan skrive lidt om jer selv, barnets alder, hvilken stue det går på og hvad I ellers har lyst til at dele med de andre forældre – kun fantasien sætter grænsen.

Ugens/månedens familie sender det i en mail til Lilo, så sørger hun for at printe det ud og hænge det på indersiden af hoveddøren og sende det i en mail til de øvrige forældre.

Uge 8

Husk at tilmelde jer uge 8 på hjemmesiden, senest fredag d. 5/2

 

 

Hilsen Personalet