Lanternefest 2021

Kære forældre

 

Mens vi i foråret sprang ud i naturen og glædede os midt i løvspring og solskin, så kommer vi i en helt anden stemning, når efteråret kommer. Vi går mere indad og bliver – som voksne – mere selvbevidste. Mørket, derude i naturen får os til at vågne op – vækker os til modstand. Vi vil ikke lade os overmande af mørket! Derfor tænder vi lys – for os selv og for andre! Og vi bærer vores lys ud i mørket, som symbol på vores skærpede bevidsthed, der skal få os gennem den mørke tid – uden at lade os overmande af mørket!

 

Den lanternefest vi holder i børnehaven er skabt af flere forskellige ældre traditioner, fester og legender. I gamle dage udhulede man roer og græskar og satte lys i dem i den mørke tid. I Slesvig, er der en gammel skik, hvor børnene går optog med lanterner og tager syngende afsked med sommeren og lyset. Lanternefesten ligger i forbindelse med Mortensaften, hvor vi fejrer den fromme Martin, der gemte sig i gåsestien, fordi han var for ydmyg til at tage i mod sin kåring til biskop. I børnehavens lanternefest smelter denne Morten/Martin sammen med en anden skikkelse; Morten Vægter. Hvis sæk det er vi finder i haven – hvor de lækre sol, måne og stjernekager ligger i som Morten vægters kone har bagt ssshhhh.... Denne del forbliver den samme i år, men ellers bliver lanternefesten lidt anderledes end den plejer. Vi har valgt at ændre på formen og brede festen ud over hele dagen så særligt børnene fra Under Himmelen får bedre mulighed for at mærke stemningen (flere små plejer ikke at dukke op til festen pga det sene tidspunkt) og Moder Jord børnene får bedre tid til at nå og sanse det hele. Helt konkret betyder det at lanternespillet er flyttet til om dagen og derfor kun bliver for børnene. Herudover vil der på dagen blive dækket et smukt bord med glaslanterner som børnene selv har lavet og serveret særlig mad.

 

Om aftenen – den del I får lov til at være med til – mødes vi kl. 17 ude på Bitte Bæks parkeringsplads. (Vi vil gerne at I parkerer på Handelsskolens parkeringsplads denne aften). Her vil vi gerne at I kommer til lågen hvor jeres barn får en lanterne og I stiller jer op i optog. Herefter lader vi magien og denne smukke stemning råde.

 

Vi glæder os til en særlig aften i stearinlysenesskær

Mvh. Alle voksne i Bitte Bæk